To było jedynie kwestią czasu, kiedy Ostoja zostanie otwarta. Miejsce wszystkim dobrze znane, ale w nowej odsłonie zostanie otwarte w najbliższą sobotę. Karczma Nowa Ostoja zaprasza m.in. na wyjątkowe steki wołowe i pieczoną kaczkę.
Restauracja zmieniła się nie do poznania. W tej chwili do dyspozycji Gości są dwie sale – główna sala restauracyjna oraz Sala Kominkowa. Wiosną przyszłego roku planowane jest otwarcie kolejnych sal.
- W Nowej Ostoi udało się stworzyć pozytywny nastrój. Jest radośnie, przytulnie,
a dzięki mnogości okien w panuje słoneczny nastrój. Jasne ściany z sosnowego drzewa kontrastują z podłogą. Dębowe stoły nakryte są białymi i kwiecistymi obrusami, a na ławach
i krzesłach w chłodne dni i wieczory kładziemy miękkie, wygodne kurpiowskie szmaciaki – mówi Bożena Godzina, współwłaściciel restauracji. - Od wejścia uwagę przyciągają wyrastające po środku sal pnie drzew oraz ręcznie malowane pejzaże - ukwiecone malwami, chabrami i makami kurpiowskie zagrody i łąki.
Wszystkie te niezwykłe elementy nadają Karczmie z jednej strony swojskiego i domowego, a z drugiej - ekskluzywnego charakteru. W powietrzu unosi się charakterystyczny zapach ziół, przemieszany z zapachem kominkowego drzewa.
W menu na otwarcie znajdują się potrawy kuchni polskiej i kurpiowskiej. Nie zabraknie rejbaka, pierogów i tradycyjnego schabowego.
Otwarcie zaplanowane jest już na najbliższą sobotę, natomiast uroczyste otwarcie odbędzie się na wiosnę.
Zapraszamy!
Karczma Nowa Ostoja
ul. Stacha Konwy 3
07-410 Ostrołęka