eOstroleka.pl
Powiat ostrołecki,

Kiszenie warzyw jako wzbogacenie oferty i poprawa sytuacji rolnika w łańcuchu dostaw żywności od pola do stołu [ZDJĘCIA]

REKLAMA
zdjecie 4520
zdjecie 4520
fot. Urząd Gminy Łysefot. Urząd Gminy Łyse
REKLAMA

Warsztaty „Kiszenie warzyw jako wzbogacenie oferty i poprawa sytuacji rolnika w łańcuchu dostaw żywności od pola do stołu” cieszyły się dużym zainteresowaniem.

Prowadząca Anna Litwin, uczyła przygotowania czterech rodzajów kiszonek:

  • z kalafiora i brokuła,
  • kimchi,
  • rzodkiewki
  • oraz zakwasu z buraków.
Pani Anna produkuje zdrową, rzemieślniczą żywność, prowadzi warsztaty z zakresu przetwórstwa warzyw i owoców, jest rolniczką, przedsiębiorcą i praktykiem. Propaguje zdrowy styl życia, jak najmniej przetworzoną żywność oraz naturalne i niekonwencjonalne metody wspomagania organizmu.

- informuje Urząd Gminy Łyse.

Zorganizowane przez Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Warszawie warsztaty odbyły się 3 października 2022 r. na Sali Bankietowej „ Krzyżewscy” w Lipnikach  w ramach projektu: „Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich PROW 2014 – 2020, Plan operacyjny na lata 2022-2023".

Wasze opinie

STOP HEJT. Twoje zdanie jest ważne, ale nie może ranić innych.
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Brak możliwości komentowania artykułu po trzech dniach od daty publikacji.
Komentarze po 7 dniach są czyszczone.
Kalendarz imprez
maj 2024
PnWtŚrCzPtSoNd
 29  30 dk1 dk2 dk3 dk4 dk5
dk6 dk7 dk8 dk9 dk10 dk11 dk12
dk13 dk14 dk15  16  17 dk18 dk19
dk20  21 dk22  23  24  25  26
dk27  28 dk29  30  31  1  2
×