eOstroleka.pl
Region,

Kłopoty branży mięsnej. Kończą się zapasy dwutlenku węgla

REKLAMA
zdjecie 6459
zdjecie 6459
fot. Google Mapsfot. Google Maps
REKLAMA

W zakładach mięsnych na Mazowszu, w tym w ostrołęckim Pekpolu, kończą się zapasy dwutlenku węgla używanego m.in. przy pakowaniu - informuje Polskie Radio RDC. Pekpol zużywa 3,5 tony dwutlenku węgla rocznie, obecnie ma go zabezpieczonego na 2-3 doby.

Na dziś jesteśmy zabezpieczeni w dwutlenek na pracę przez dwie-trzy doby. Dalej, nie wiemy, co będziemy robili. Nasi handlowcy, tak zwani opiekunowie od dostawców, poinformowali nas, że są kłopoty i że dostawy mogą być nierealizowane – mówi w rozmowie z Polskim Radiem RDC dyrektor techniczny Pekpolu Wiesław Luma.

Jak informuje RDC, kłopoty z dostępnością gazów, mogą spowodować wzrost cen nawozów, a co za tym idzie - wyższe ceny zbóż, owoców, warzyw i olejów.

Źródło: Polskie Radio RDC
Więcej o: Pekpol, Ostrołęka

Wasze opinie

STOP HEJT. Twoje zdanie jest ważne, ale nie może ranić innych.
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Brak możliwości komentowania artykułu po trzech dniach od daty publikacji.
Komentarze po 7 dniach są czyszczone.
Kalendarz imprez
maj 2024
PnWtŚrCzPtSoNd
 29  30 dk1 dk2 dk3 dk4 dk5
dk6 dk7 dk8 dk9 dk10 dk11 dk12
dk13  14 dk15  16  17 dk18 dk19
dk20  21 dk22  23  24  25  26
dk27  28 dk29  30  31  1  2
×