eOstroleka.pl
Ostrołęka,

Dubajska czekolada. Uczniowie "czwórki" podołali zadaniu

REKLAMA
zdjecie 4690
zdjecie 4690
fot. ZSZ 4 w Ostrołęcefot. ZSZ 4 w Ostrołęce
REKLAMA
zdjecie 4690

Młodzi adepci sztuki kulinarnej z Zespołu Szkół Zawodowych nr 4 w Ostrołęce pokazali, że trendy cukiernicze nie są im obce. W ramach zajęć praktycznych uczniowie podjęli się ambitnego zadania stworzenia dubajskiej czekolady. 

Uczniowie samodzielnie wykonali wszystkie etapy produkcji, począwszy od przygotowania ciasta kataifi, przez precyzyjne temperowanie czekolady, aż po finalne zdobienie. 

Efekt końcowy przerósł oczekiwania wszystkich uczestników. Powstałe czekolady nie tylko zachwycały wyglądem, ale także smakiem. Jak przyznali sami uczniowie, mimo że wyglądały pięknie, nie oparli się pokusie ich skosztowania.

Inicjatywa ta pokazuje, że polskie szkoły zawodowe potrafią łączyć naukę praktycznych umiejętności z najnowszymi trendami w światowej gastronomii, przygotowując młodzież do wyzwań współczesnego rynku pracy w branży cukierniczej.

Wasze opinie

STOP HEJT. Twoje zdanie jest ważne, ale nie może ranić innych.
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Brak możliwości komentowania artykułu po trzech dniach od daty publikacji.
Komentarze po 7 dniach są czyszczone.
Kalendarz imprez
sierpień 2025
PnWtŚrCzPtSoNd
 28  29  30  31 dk1 dk2 dk3
 4  5 dk6  7 dk8  9 dk10
 11  12  13  14  15 dk16 dk17
 18  19  20  21  22  23 dk24
 25  26  27  28  29  30 dk31
×