zdjecie 4921
2019-05-13T12:16:00+02:00 eOstroleka.pl

Energa poszukuje pracownika na stanowisko dyrektora biura zarządu ostrołęckiej elektrowni

fot. ENERGA Elektrownie Ostrołęka

Do objęcia jest stanowisko dyrektora biura zarządu Energa Elektrownie Ostrołęka. Do niedawna funkcję tę pełnił były wiceprezydent Ostrołęki, Grzegorz Płocha.

Ogłoszenie o rekrutacji na stanowisko dyrektora biura zarządu Energa Elektrownie Ostrołęka ukazało się na popularnym portalu internetowym dla pracodawców i pracowników. Do obowiązków nowego dyrektora należeć będzie m.in. prowadzenie spraw związanych z organizacją posiedzeń Zarządu Spółki, posiedzeń Rady Nadzorczej oraz Walnego Zgromadzenia Spółki, koordynacja obsługi prawnej, współpraca w ramach Ładu Korporacyjnego Spółki, nadzór nad aktualizacją zmian Statutu Spółki,sprawy związane ze sprawami organizacyjnymi w Spółce, raportowanie, konsultowanie i współpraca w zakresie zmian organizacyjnych z właściwą merytorycznie komórką Podmiotu Wiodącego Linii Biznesowej, sprawy związane z wydawaniem, rozprowadzaniem i kontrolą realizacji wewnętrznych aktów normatywnych, ubezpieczenie OC Spółki, majątku, pojazdów i osób, realizacja zadań związanych z zawieraniem umów i polis ubezpieczeniowych, rozliczenie finansowe oraz kosztowe zawartych polis ubezpieczeniowych, rejestrowanie i archiwizowanie wszystkich aktów normatywnych przychodzących i wydawanych w Spółce,  opracowywanie, wdrażanie i aktualizacja metodologii i zasad procesu zarządzania ryzykiem w Spółce, zgodnie z polityką Grupy Energa, przekazywanie wyników analizy ryzyka oraz wszelkich informacji o istotnych zmianach w zakresie ryzyka do Zarządu Spółki, koordynacja i realizacja zasilania elektronicznego repozytorium dokumentów Spółki, przekazywanie do Biura Relacji Inwestorskich oraz na poziom Podmiotu Wiodącego Linii Biznesowej istotnych informacji poufnych, bieżących i okresowych, w celu ich przygotowania i dystrybucji na zewnątrz Grupy Energa, koordynacja procesu zbierania informacji niezbędnych do przygotowania Raportu Zrównoważonego Rozwoju, udział w opracowaniu Raportu Zrównoważonego Rozwoju Grupy Energa.

Kandydaci spełniać muszą następujące wymagania:
    wykształcenie wyższe,
    wysoko rozwinięte kompetencje menadżerskie,
    umiejętność podejmowania decyzji,
    zaangażowanie w powierzone obowiązki,
    samodzielność w działaniu.

Rekrutacja trwa do 17 maja.

Pod koniec ubiegłego roku posadę tę otrzymał Grzegorz Płocha. Dyrektorem biura zarządu był niespełna trzech miesiącach. Sprawa zatrudnienia byłego prezydenta w strukturach Energi trafia do prokuratury po doniesieniu byłego senatora, Krzysztofa Majkowskiego. Chodziło o podejrzenie złamania zapisów ustawy antykorupcyjnej. Pisaliśmy o tym na łamach naszego serwisu.

Czy były wiceprezydent Ostrołęki złamał prawo?

Komentarze po 7 dniach są czyszczone.