eOstroleka.pl
Region,

Etap regionalny konkursu Polski Producent Żywności 2013

REKLAMA
zdjecie 9324
zdjecie 9324
fot. eOstroleka.plfot. eOstroleka.pl
REKLAMA
zdjecie 9324
Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego przystąpił do organizacji etapu regionalnego siedemnastej edycji Inicjatywy Pozytywistycznej „Polski Producent Żywności 2013”, która ma na celu promowanie najlepszych polskich producentów żywności działających na terenie Polski, w tym Mazowsza i wytwarzanych przez nich produktów.

Etap regionalny jest całkowicie nieodpłatny dla producentów i polega na wypełnieniu karty zgłoszeniowej i przesłaniu jej faxem do Urzędu Marszałkowskiego na numer (022) 59-79-702, bądź listownie na adres Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa, bądź drogą elektroniczną na adres kazimierz.kuran@mazovia.pl  do dnia 19 kwietnia 2013 r.

Dodatkowe informacje dotyczące konkursu, regulamin oraz karta zgłoszenia są dostępne na stronach internetowych Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego:   www.mazovia.pl/komunikaty/art,1733,polski-producent-zywnosci.html oraz na stronach internetowych Stowarzyszenia im. E. Kwiatkowskiego: www.ekwiatkowski.poznan.pl .

Jednocześnie pragniemy poinformować, iż w szesnastej edycji konkursu na etapie regionalnym zostało nagrodzonych 7 producentów z terenu województwa mazowieckiego.
W finale ogólnopolskim, podczas targów POLAGRA FOOD w Poznaniu, nadaniem prestiżowego tytułu "POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2012" wyróżnionych zostało 26 producentów, z pośród 80 zgłoszonych.

Warto nadmienić, iż w gronie wyróżnionych znalazła się też firma "U Tereski" Wyrób i Sprzedaż Wędlin Metodą Tradycyjną, Teresa Stepnowska działająca na terenie gminy Lelis za "Szynkę z szynki" (www.wedlinystepnowscy.pl).
Kalendarz imprez
listopad 2025
PnWtŚrCzPtSoNd
 27  28  29  30  31  1 dk2
dk3 dk4 dk5 dk6  7 dk8 dk9
dk10 dk11 dk12  13  14 dk15  16
dk17  18 dk19  20 dk21  22  23
dk24  25 dk26  27  28  29  30
×