eOstroleka.pl
Ostrołęka,

Jubileusz 35-lecia Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka”

REKLAMA
REKLAMA
zdjecie 917

Wyjątkowi gości, pokaz filmu okolicznościowego, przemówienia, podniosła atmosfera…A wszystko z Tradycją i Dobrym Smakiem. Tak w wielkim skrócie wyglądał jubileusz 35-lecia Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka”.

Wieczorem 14 listopada w sali bankietowej przy Zakładach Mięsnych „Pekpol Ostrołęka” pracownicy, kontrahenci, przyjaciele firmy, władze miasta i powiatu świętowali jubileusz

35 lat firmy. To wyjątkowe wydarzenie rozpoczął przemową Prezes Zakładów, Tomasz Łączyński. Opowiedział zgromadzonym gościom burzliwą historię przedsiębiorstwa, przedstawił jej plany i strategie. Z okazji urodzin składano gratulacje, były prezenty
i olbrzymi tort. Nie zapomniano także o najstarszych stażem pracownikach - 18 osób, które pracuje w zakładach 35 lat, obdarowano odznaką honorową Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi „Zasłużony dla rolnictwa”. Przedstawiciele zakładów złożyli podziękowania dostawcom
i kontrahentom firmy.

Podczas wieczoru można było skosztować smaku głównych marek wędlin np. wędlin z linii Dębowa, czy Kurpiowska Chata. Niesamowite wrażenie robiła szynka z nogą, cieszyła się ona dużym zainteresowaniem gości.

Po części oficjalnej rozpoczęła się zabawa, która trwała do białego rana. Pracownicy oraz kontrahenci i przyjaciele tańczyli przy przebojach lat 80-tych i współczesnych granych
na żywo.

Krótka historia zakładów:
Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” S.A. to firma, której początki sięgają roku 1974, w którym to uruchomiono pierwszą produkcję. Zakład powstał na terenach kurpiowszczyzny, ówcześnie regionu bogatego w surowiec i tradycje. Do końca lat 90-tych była to firma, która głównie realizowała strategię produkcyjną. Zmiana, nastąpiła wraz z przyłączeniem Polski do Unii Europejskiej. Asortyment firmy z roku na rok, staje się coraz bardziej różnorodny. Wynika to ze stale rosnących oczekiwań klientów, jak i z systematycznie realizowanej przyjętej strategii. Do najbardziej rozpoznawalnych produktów należą parówki Paryżanki oraz Balbinki (dla dzieci). Marki te, oprócz uznania klientów uzyskały również szereg nagród oraz certyfikatów. Pozostałe marki to: Kurpiowska Chata, Dary Puszczy, Dębowa, Mięsa Mojej Mamy. W sumie w zakładach produkuje się około 150 gatunków wędlin.



REKLAMA
Kalendarz imprez
maj 2025
PnWtŚrCzPtSoNd
 28  29  30 dk1 dk2 dk3 dk4
dk5 dk6 dk7 dk8 dk9 dk10 dk11
dk12 dk13 dk14 dk15 dk16 dk17 dk18
dk19 dk20 dk21 dk22 dk23 dk24 dk25
dk26  27 dk28  29  30 dk31  1
×