IV Edycja KurpBurger w Lelisie

18

Maj

2024

18 Maj 2024 1700
przed budynkiem Centrum Kultury Biblioteki i Sportu w Lelisie

Niepowtarzalna okazja dla wszystkich miłośników kuchni Weje ! Katarzyna Gubała ekspert kulinarny „ Pytania na śniadanie„ zawita do Lelisa.

Ekspertka kuchni wegetariańskiej poprowadzi warsztaty live cooking w najbliższa sobotę 18 maja o godz. 17.00 przed budynkiem Centrum Kultury Biblioteki i Sportu w Lelisie. Prowadząca opowie o właściwościach jadalnych chwastów najczęściej występujących na Kurpiach.

Idea zielonej wege kuchni ma na celu zachęcenie uczestników do zdrowego trybu życia, dbania o siebie i swoje ciało. Dania kuchni roślinnej to bogactwo witamin, które odpowiednio zbilansowane zapewniają dobrą kondycję i energię. Podczas warsztatów uczestnicy będą mieli okazję zapoznać się z bogactwem lokalnych roślin, jadalnych chwastów i ziół oraz ich wykorzystaniem w zdrowej kuchni.
Trawnik dookoła miejsca pracy, ogród czy łąka mogą dostarczyć nam dobroczynnych roślin, które mają zdrowotne walory. To oryginalna przygoda dla wszystkich, którzy chcą spróbować czegoś nowego i zaskakującego w kuchni.

Podczas warsztatów uczestnicy będą mieli okazję zapoznać się z bogactwem lokalnych roślin, jadalnych chwastów i ziół oraz ich wykorzystaniem w zdrowej kuchni. Wspólnie z prowadzącą przygotują min. roślinną pasztetową z lokalnymi kiszonkami i kiełkami oraz burgery domowej roboty z humusem, krwawnikiem i podagrycznikiem.

Warsztaty odbędą się w ramach 4 edycji konkursu kulinarnego KURP – BURGER WEGE.

Katarzyna Gubała oceni również burgery zgłoszone na konkurs.

zdjecie

Kalendarz imprez
lipiec 2024
PnWtŚrCzPtSoNd
dk1 dk2 dk3 dk4 dk5 dk6 dk7
 8 dk9 dk10 dk11 dk12 dk13 dk14
dk15 dk16 dk17 dk18 dk19 dk20 dk21
 22 dk23 dk24 dk25 dk26 dk27 dk28
 29 dk30 dk31  1  2  3  4
×