IV Edycja KurpBurger w Lelisie

18

Maj

2024

18 Maj 2024 1700
przed budynkiem Centrum Kultury Biblioteki i Sportu w Lelisie

Niepowtarzalna okazja dla wszystkich miłośników kuchni Weje ! Katarzyna Gubała ekspert kulinarny „ Pytania na śniadanie„ zawita do Lelisa.

Ekspertka kuchni wegetariańskiej poprowadzi warsztaty live cooking w najbliższa sobotę 18 maja o godz. 17.00 przed budynkiem Centrum Kultury Biblioteki i Sportu w Lelisie. Prowadząca opowie o właściwościach jadalnych chwastów najczęściej występujących na Kurpiach.

Idea zielonej wege kuchni ma na celu zachęcenie uczestników do zdrowego trybu życia, dbania o siebie i swoje ciało. Dania kuchni roślinnej to bogactwo witamin, które odpowiednio zbilansowane zapewniają dobrą kondycję i energię. Podczas warsztatów uczestnicy będą mieli okazję zapoznać się z bogactwem lokalnych roślin, jadalnych chwastów i ziół oraz ich wykorzystaniem w zdrowej kuchni.
Trawnik dookoła miejsca pracy, ogród czy łąka mogą dostarczyć nam dobroczynnych roślin, które mają zdrowotne walory. To oryginalna przygoda dla wszystkich, którzy chcą spróbować czegoś nowego i zaskakującego w kuchni.

Podczas warsztatów uczestnicy będą mieli okazję zapoznać się z bogactwem lokalnych roślin, jadalnych chwastów i ziół oraz ich wykorzystaniem w zdrowej kuchni. Wspólnie z prowadzącą przygotują min. roślinną pasztetową z lokalnymi kiszonkami i kiełkami oraz burgery domowej roboty z humusem, krwawnikiem i podagrycznikiem.

Warsztaty odbędą się w ramach 4 edycji konkursu kulinarnego KURP – BURGER WEGE.

Katarzyna Gubała oceni również burgery zgłoszone na konkurs.

zdjecie

Kalendarz imprez
czerwiec 2024
PnWtŚrCzPtSoNd
 27  28  29  30  31 dk1 dk2
dk3 dk4 dk5 dk6 dk7 dk8 dk9
 10 dk11 dk12 dk13 dk14 dk15 dk16
 17 dk18 dk19 dk20 dk21 dk22 dk23
dk24 dk25 dk26 dk27  28 dk29 dk30
×