eOstroleka.pl
Powiat ostrołecki,

Laureaci IV Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego

REKLAMA
zdjecie 3175
zdjecie 3175
Marszałek Adam StruzikMarszałek Adam Struzik
REKLAMA

Za najlepszy produkt żywnościowy roku 2010 w kategorii "Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne - owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego” została uznana "ZURAŻYNA KURPŚOSKA" - produkcji Henryka Kuleszy z Gminy Lelis.

24 lutego 2011 r. kapituła IV edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2010 wyłoniła zwycięzców. Ocenie Kapituły poddano 77 produktów w kategorii Mazowieckie Produkty Konwencjonalne oraz Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne. Kapituła wybrała 14 laureatów, przyznała też w obu kategoriach dwa wyróżnienia.

Laureaci IV edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2010

Mazowieckie Produkty Konwencjonalne

- wyroby piekarnicze:

CHLEB ŻYCIA - ROBERT JASIŃSKI P.P.U.H. „ER” ROBERT JASIŃSKI

- wyroby cukiernicze:

SZARLOTKA - ELŻBIETA KRAJEWSKA RESTAURACJA CHATA SMAKU

TORT CZEKOLADOWY ZANIEWICZA - WYRÓŻNIENIE - ANNA ZANIEWICZ-KLIMIUK CUKIERNIA ZANIEWICZ
PIASTÓW

- wędliny oraz przetwory mięsne:

UDZIEC Z SARNY PIECZONY W WINIE - MIECZYSŁAW PODGÓRSKI P.P.U.U.i H. „BEKON” SZYDŁOWIEC

- produkty mleczarskie:

MASŁO EKSTRA ŚMIETANKOWE  OKRĘGOWA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA W WYSZKOWIE

- owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego:

SOK MALINOWY - ZAKŁAD CUKIERNICZY „JEZNACH” SOCHACZEW  

- miody:

PIERZGA Z PROPOLISEM W MIODZIE SPADZIOWYM - ROMAN STACHYRA Z.P.U.H. BARTNIK ŻUROMIŃSKI
ŻUROMIN

- napoje:

NALEWKA Z ARONII - RAFAŁ DZILIŃSKI CIECHANÓW


Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne

- wyroby piekarnicze:

CHLEB NA ZAKWASIE - MARZENA NOWAKOWSKA- KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH DOSIN

- wyroby cukiernicze:

CIASTO MARCHEWKOWE DAJANY - DANUTA JABŁONKA-GRABOWSKA GOSPODARSTWO AGROTURYSTYCZNE „DAJANA” BROK

- wędliny oraz przetwory mięsne:

PÓŁGĘSEK STAROPOLSKI - JULIAN BIELAWSKI SPUH-KONESER WYSZKÓW

- produkty mleczarskie:

SER BIAŁY Z MLEKA KROWY POLSKIEJ CZERWONEJ - MARIUSZ I ANITA MIERZEJEWSCY GOSPODARSTWO EKOLOGICZNE WIŚNIEWO

- owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego:

ZURAŻYNA KURPŚOSKA - HENRYK KULESZA LELIS

- miody:

MIÓD NADBUŻAŃSKI - PIOTR I ANNA KUNICCY GOSPODARSTWO PASIECZNE SKRZESZEW

- napoje:

LIKIER JAJECZNY RADZIWIŁŁOWSKI GOSPODARSTWO ROLNE MARIUSZA I VIOLETTY MARCINOWSKICH
RADZIWIŁŁÓW MAZOWIECKI

NALEWKA LISTKÓWKA WIŚNIOWA Z ARONIĄ WYRÓŻNIENIE - HALINA MITRĘGA NOWA SUCHA

Kalendarz imprez
maj 2024
PnWtŚrCzPtSoNd
 29  30 dk1 dk2 dk3 dk4 dk5
dk6 dk7 dk8 dk9 dk10 dk11 dk12
dk13 dk14 dk15 dk16  17 dk18 dk19
dk20  21 dk22  23  24  25  26
dk27  28 dk29 dk30  31  1  2
×