eOstroleka.pl
Powiat ostrołecki,

Laureaci IV Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego

REKLAMA
zdjecie 8787
Marszałek Adam StruzikMarszałek Adam Struzik
REKLAMA
zdjecie 8787
Za najlepszy produkt żywnościowy roku 2010 w kategorii "Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne - owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego” została uznana "ZURAŻYNA KURPŚOSKA" - produkcji Henryka Kuleszy z Gminy Lelis.

24 lutego 2011 r. kapituła IV edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2010 wyłoniła zwycięzców. Ocenie Kapituły poddano 77 produktów w kategorii Mazowieckie Produkty Konwencjonalne oraz Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne. Kapituła wybrała 14 laureatów, przyznała też w obu kategoriach dwa wyróżnienia.

Laureaci IV edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2010

Mazowieckie Produkty Konwencjonalne

- wyroby piekarnicze:

CHLEB ŻYCIA - ROBERT JASIŃSKI P.P.U.H. „ER” ROBERT JASIŃSKI

- wyroby cukiernicze:

SZARLOTKA - ELŻBIETA KRAJEWSKA RESTAURACJA CHATA SMAKU

TORT CZEKOLADOWY ZANIEWICZA - WYRÓŻNIENIE - ANNA ZANIEWICZ-KLIMIUK CUKIERNIA ZANIEWICZ
PIASTÓW

- wędliny oraz przetwory mięsne:

UDZIEC Z SARNY PIECZONY W WINIE - MIECZYSŁAW PODGÓRSKI P.P.U.U.i H. „BEKON” SZYDŁOWIEC

- produkty mleczarskie:

MASŁO EKSTRA ŚMIETANKOWE  OKRĘGOWA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA W WYSZKOWIE

- owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego:

SOK MALINOWY - ZAKŁAD CUKIERNICZY „JEZNACH” SOCHACZEW  

- miody:

PIERZGA Z PROPOLISEM W MIODZIE SPADZIOWYM - ROMAN STACHYRA Z.P.U.H. BARTNIK ŻUROMIŃSKI
ŻUROMIN

- napoje:

NALEWKA Z ARONII - RAFAŁ DZILIŃSKI CIECHANÓW


Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne

- wyroby piekarnicze:

CHLEB NA ZAKWASIE - MARZENA NOWAKOWSKA- KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH DOSIN

- wyroby cukiernicze:

CIASTO MARCHEWKOWE DAJANY - DANUTA JABŁONKA-GRABOWSKA GOSPODARSTWO AGROTURYSTYCZNE „DAJANA” BROK

- wędliny oraz przetwory mięsne:

PÓŁGĘSEK STAROPOLSKI - JULIAN BIELAWSKI SPUH-KONESER WYSZKÓW

- produkty mleczarskie:

SER BIAŁY Z MLEKA KROWY POLSKIEJ CZERWONEJ - MARIUSZ I ANITA MIERZEJEWSCY GOSPODARSTWO EKOLOGICZNE WIŚNIEWO

- owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego:

ZURAŻYNA KURPŚOSKA - HENRYK KULESZA LELIS

- miody:

MIÓD NADBUŻAŃSKI - PIOTR I ANNA KUNICCY GOSPODARSTWO PASIECZNE SKRZESZEW

- napoje:

LIKIER JAJECZNY RADZIWIŁŁOWSKI GOSPODARSTWO ROLNE MARIUSZA I VIOLETTY MARCINOWSKICH
RADZIWIŁŁÓW MAZOWIECKI

NALEWKA LISTKÓWKA WIŚNIOWA Z ARONIĄ WYRÓŻNIENIE - HALINA MITRĘGA NOWA SUCHA
Kalendarz imprez
grudzień 2025
PnWtŚrCzPtSoNd
dk1 dk2 dk3 dk4 dk5 dk6 dk7
dk8 dk9 dk10 dk11 dk12 dk13 dk14
dk15 dk16 dk17 dk18 dk19 dk20 dk21
dk22 dk23  24  25  26  27 dk28
dk29  30  31  1  2  3  4
×