eOstroleka.pl
Powiat ostrołecki,

Mazowieckie Dobre Praktyki i Tradycje Kulinarne Podstawy Zielarstwa [ZDJĘCIA]

REKLAMA
fot. KGW Żebry-Wierzchlasfot. KGW Żebry-Wierzchlas
REKLAMA

W świetlicy Koła Gospodyń Wiejskich Żebry-Wierzchlas odbyły się wyjątkowe warsztaty pt. "Mazowieckie Dobre Praktyki i Tradycje Kulinarne Podstawy Zielarstwa" zorganizowane przez Lokalna Grupa Działania "Kurpsie Razem" w Myszyńcu.

W warsztatach udział wzięli przedstawiciele Kół Gospodyń Wiejskich z dziewięciu gmin z terenu działalności LGD.

Obecni byli przedstawiciele LGD: Prezes Magdalena Anna Walijewska i Barbara Szczubełek, z ramienia UMWM w spotkaniu uczestniczył Krzysztof Zaniewski, lokalny samorząd reprezentowała  Aneta Larent - Wójt Gminy Olszewo Borki oraz Marzena Kobylińska radna gminy Olszewo-Borki. Szkolenie poprowadziła zielarka Anna Gogół. Dziękujemy za wprowadzenie w świat zielarski, przekazaną wiedzę, pyszną degustację darów natury i najlepszą "Lemionadę Sołtyski" Dziękujemy za tak liczną obecność i wspólne warsztaty w naszym sołectwie ❤️ Miło nam było Państwa gościć Szczególne podziękowania dla członkiń Koło Gospodyń Wiejskich Pilicaki i koleżanek z naszego koła zaangażowanych w przygotowanie poczęstunku.

- informuje KGW Żebry-Wierzchlas.

Warsztaty odbyły się dzięki wsparciu Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego W Warszawie.

REKLAMA

Wasze opinie

STOP HEJT. Twoje zdanie jest ważne, ale nie może ranić innych.
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Brak możliwości komentowania artykułu po trzech dniach od daty publikacji.
Komentarze po 7 dniach są czyszczone.
Kalendarz imprez
kwiecień 2025
PnWtŚrCzPtSoNd
 31 dk1 dk2 dk3 dk4 dk5 dk6
dk7 dk8 dk9 dk10 dk11 dk12 dk13
 14 dk15 dk16 dk17 dk18 dk19  20
dk21 dk22 dk23 dk24 dk25 dk26 dk27
 28 dk29 dk30  1  2  3  4
×