eOstroleka.pl
Powiat ostrołecki,

Mazowieckie Dobre Praktyki i Tradycje Kulinarne Podstawy Zielarstwa [ZDJĘCIA]

REKLAMA
fot. KGW Żebry-Wierzchlasfot. KGW Żebry-Wierzchlas
REKLAMA
zdjecie 1255
W świetlicy Koła Gospodyń Wiejskich Żebry-Wierzchlas odbyły się wyjątkowe warsztaty pt. "Mazowieckie Dobre Praktyki i Tradycje Kulinarne Podstawy Zielarstwa" zorganizowane przez Lokalna Grupa Działania "Kurpsie Razem" w Myszyńcu.

W warsztatach udział wzięli przedstawiciele Kół Gospodyń Wiejskich z dziewięciu gmin z terenu działalności LGD.

Obecni byli przedstawiciele LGD: Prezes Magdalena Anna Walijewska i Barbara Szczubełek, z ramienia UMWM w spotkaniu uczestniczył Krzysztof Zaniewski, lokalny samorząd reprezentowała  Aneta Larent - Wójt Gminy Olszewo Borki oraz Marzena Kobylińska radna gminy Olszewo-Borki. Szkolenie poprowadziła zielarka Anna Gogół. Dziękujemy za wprowadzenie w świat zielarski, przekazaną wiedzę, pyszną degustację darów natury i najlepszą "Lemionadę Sołtyski" Dziękujemy za tak liczną obecność i wspólne warsztaty w naszym sołectwie ❤️ Miło nam było Państwa gościć Szczególne podziękowania dla członkiń Koło Gospodyń Wiejskich Pilicaki i koleżanek z naszego koła zaangażowanych w przygotowanie poczęstunku.
- informuje KGW Żebry-Wierzchlas.

Warsztaty odbyły się dzięki wsparciu Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego W Warszawie.
REKLAMA
zdjecie 1255

Wasze opinie

STOP HEJT. Twoje zdanie jest ważne, ale nie może ranić innych.
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Brak możliwości komentowania artykułu po trzech dniach od daty publikacji.
Komentarze po 7 dniach są czyszczone.
Kalendarz imprez
lipiec 2025
PnWtŚrCzPtSoNd
 30 dk1  2  3 dk4 dk5 dk6
 7  8 dk9 dk10 dk11 dk12 dk13
 14  15 dk16  17  18 dk19  20
 21  22  23  24  25 dk26  27
 28  29  30  31  1  2  3
×