eOstroleka.pl
Ostrołęka,

Mistrzowie kuchni szkolą młodzież w Zespole Szkół Zawodowych nr 4 w Ostrołęce [ZDJĘCIA]

REKLAMA
zdjecie 2236
zdjecie 2236
fot. ZSZ Nr 4fot. ZSZ Nr 4
REKLAMA
zdjecie 2236
Posłuchaj

Zespół Szkół Zawodowych nr 4 im. Adama Chętnika w Ostrołęce gościł dziś wyjątkowy projekt edukacyjny „Stawiam na Drób", organizowany przez Akademię Kulinarną Marcina Budynka. Warsztaty skierowane do uczniów technikum gastronomicznego kompleksowo łączą teorię z praktyką, dostarczając młodym adeptom sztuki kulinarnej unikalnej wiedzy o drobiu.

Pod okiem mistrza kulinarnego i profesjonalnej dietetyczki uczniowie poznali szczegółowe informacje o gatunkach drobiu, technikach jego przygotowania oraz wartościach odżywczych. Wykład stanowił solidną podstawę merytoryczną przed częścią praktyczną.

W praktycznej części warsztatów 10 dwuosobowych zespołów z ZSZ nr 4 miało szansę wykazać się umiejętnościami kulinarnymi. Pod nadzorem samego Marcina Budynka uczestnicy przygotowywali wyśmienite dania z kurczaka, kaczki, indyka i perliczki.

Zwieńczeniem projektu było wręczenie certyfikatów uczestnikom oraz przekazanie placówce nowoczesnego urządzenia Air Fryer. To kolejny dowód na praktyczne podejście do kształcenia zawodowego w ostrołęckiej szkole.

 

Wasze opinie

STOP HEJT. Twoje zdanie jest ważne, ale nie może ranić innych.
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Brak możliwości komentowania artykułu po trzech dniach od daty publikacji.
Komentarze po 7 dniach są czyszczone.
Kalendarz imprez
wrzesień 2025
PnWtŚrCzPtSoNd
dk1  2 dk3 dk4  5 dk6 dk7
 8 dk9 dk10 dk11 dk12 dk13 dk14
 15 dk16 dk17 dk18  19  20 dk21
 22  23 dk24  25 dk26  27  28
dk29  30  1  2  3  4  5
×