eOstroleka.pl
Ostrołęka,

Mistrzowie kuchni szkolą młodzież w Zespole Szkół Zawodowych nr 4 w Ostrołęce [ZDJĘCIA]

REKLAMA
zdjecie 9058
zdjecie 9058
fot. ZSZ Nr 4fot. ZSZ Nr 4
REKLAMA
zdjecie 9058

Zespół Szkół Zawodowych nr 4 im. Adama Chętnika w Ostrołęce gościł dziś wyjątkowy projekt edukacyjny „Stawiam na Drób", organizowany przez Akademię Kulinarną Marcina Budynka. Warsztaty skierowane do uczniów technikum gastronomicznego kompleksowo łączą teorię z praktyką, dostarczając młodym adeptom sztuki kulinarnej unikalnej wiedzy o drobiu.

Pod okiem mistrza kulinarnego i profesjonalnej dietetyczki uczniowie poznali szczegółowe informacje o gatunkach drobiu, technikach jego przygotowania oraz wartościach odżywczych. Wykład stanowił solidną podstawę merytoryczną przed częścią praktyczną.

W praktycznej części warsztatów 10 dwuosobowych zespołów z ZSZ nr 4 miało szansę wykazać się umiejętnościami kulinarnymi. Pod nadzorem samego Marcina Budynka uczestnicy przygotowywali wyśmienite dania z kurczaka, kaczki, indyka i perliczki.

Zwieńczeniem projektu było wręczenie certyfikatów uczestnikom oraz przekazanie placówce nowoczesnego urządzenia Air Fryer. To kolejny dowód na praktyczne podejście do kształcenia zawodowego w ostrołęckiej szkole.

 

Wasze opinie

STOP HEJT. Twoje zdanie jest ważne, ale nie może ranić innych.
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Brak możliwości komentowania artykułu po trzech dniach od daty publikacji.
Komentarze po 7 dniach są czyszczone.
Kalendarz imprez
lipiec 2025
PnWtŚrCzPtSoNd
 30 dk1  2  3 dk4 dk5 dk6
 7  8 dk9 dk10 dk11 dk12 dk13
 14  15 dk16  17 dk18 dk19 dk20
 21  22  23 dk24 dk25 dk26 dk27
 28 dk29  30  31  1  2  3
Dzisiaj:
Brak wydarzeń
×