Możliwości zwiększenia produkcji mleka w powiecie ostrołęckim [ZDJĘCIA]
fot. eOstrołęka.plPodczas spotkania Stefan Wysocki z KWS Polska Sp. z o.o. przedstawił prezentację pt. „Wpływ agrotechniki i doboru mieszańców kukurydzy na jakość masy kiszonkowej”, gdzie szczegółowo omówił wszystkie najważniejsze aspekty dotyczące tego tematu. Następnie Dariusz Manikowski z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie omówił jakość pasz wspierając się prezentacją pt. „Jakość pasz objętościowych – kluczowe znaczenie w żywieniu krów w warunkach intensywnej produkcji mleka”.
Podczas konferencji zaprezentowali się także, Józef Białowąs, Powiatowy Lekarz Weterynarii, Krzysztof Bałdyga z Powiatowego Biura Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w Ostrołęce, oraz przedstawiciele firm mleczarskich:
- Spółdzielnia Mleczarska Mlekovita Oddział Produkcyjny w Baranowie.
- Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy Zakład Produkcyjny w Ostrołęce.
Konferencja zorganizowana została przez Starostwo Powiatowe w Ostrołęce.



Zobacz również
„Możliwości zwiększenia produkcji mleka w powiecie ostrołęckim” – konferencja naukowa [PROGRAM]
W starostwie o tym jak zwiększyć produkcję mleka
Mazowieckie rolnictwo eksportem stoi - warzywa, owoce, mięso na talerzach całego świata
Rozmawiali o hodowli bydła mlecznego [ZDJĘCIA]
Konferencja "Nowoczesne technologie w chowie i hodowli bydła mlecznego"
Kalendarz imprez
| Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 |
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |


1
2
10
17