Okrasa gotował w Wydmusach [WIDEO]
fot. kadr z programu TVPBohaterka programu "Okrasa łamie przepisy" - jak na kurpiankę przystało - wystąpiła w produkcji TVP w stroju regionalnym. Z programu Karola Okrasy dowiedzieliśmy się jak powstaje piwo kozicowe, jeden z najpopularniejszych napojów regionalnych na Kurpiach. Oprócz tego, przygotowano także dania z gęsi, które niejeden raz gościły na kurpiowskich stołach.
- Jałowiec to dobra rzecz, piwo kozicowe też. Przyjeżdżajcie na Kurpie, bo tego trzeba spróbować. Napici, najedzeni i mocno owiani chłodnym wiaterkiem wracamy szczęśliwi, bo znowu dowiedzieliśmy się czegoś ciekawego o kuchni Polskiej, regionalnej - podsumował program Karol Okrasa.
"Okrasa łamie przepisy" z Wydmus k. Myszyńca obejrzeć możecie tutaj.
Wasze opinie
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Zobacz również
Kalendarz imprez
| Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |



1
2
17