2019-03-03T10:44:00+01:00 eOstroleka.pl 2 1 15 66.7%
Ostrołęka,

Opinie o ostrołęckim Muzeum Żołnierzy Wyklętych. "Czuć moc historii tego miejsca"

REKLAMA
REKLAMA
10
5
41
Najlepszy komentarz
~Gość, 12:48 03-03-2019,   75%
Dyrektor jako jedyny podczas imprezy 1 marca podziękował właśnie pracownikom. Bardzo ładnie.
odpowiedz   •   oceń :  
Dwa dni temu uroczyście zakończono budowę Muzeum Żołnierzy Wyklętych w Ostrołęce. Była to okazja do tego, by Ostrołękę odwiedzili znamienici goście. Na Twitterze nie brakuje relacji z tego wydarzenia oraz oczywiście pozytywnych opinii o ostrołęckiej placówce.

Wiele osób, które 1 marca przyjechało do Ostrołęki specjalnie na otwarcie muzeum poświęconego Niezłomnym, było pod wielkim wrażeniem tego, jak wygląda Muzeum Żołnierzy Wyklętych:










"Tu, w Muzeum Żołnierzy Wyklętych, jest ich dom" - napisał minister Piotr Gliński:




Wizytę premiera Mateusza Morawieckiego relacjonowała Kancelaria Premiera RP:







Relację prowadziło także Ministerstwo Kultury:












Wasze opinie

Brak możliwości komentowania artykułu po trzech dniach od daty publikacji.
~Mis, 11:20 03-03-2019,   49%
Dziękuję wszystkim tym, którzy przyczynili się do powstania Muzem Żołnierzy Niezłomnych Wyklętych w Ostrołęce. Pamięć o tych, którzy walczyli o wolną od wszelkiego zniewolenia Polskę niech nigdy nie zaginie. Cześć i chwała Bohaterom!

Gorąco polecam książkę Elżbiety Cherezińskiej „Legion”. Korzystając z materiałów źródłowych pokazała walkę Niezłomnych na kieletczyźnie i lubelszczyźnie. W różnych odcieniach szarości...
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 12:05 03-03-2019,   46%
@~Mis Polecam wizytę u psychiatry na zryty ł.. Najpierw prześledź całą historię Polski i wówczas szukaj prawdziwych bohaterów.
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 14:01 03-03-2019,   61%
WŁAŚNIE TOBIE TEŻ POLECAM WIZYTĘ U TEGO SAMEGO DOKTORA I RÓWNIEŻ POZNAĆ HISTORIĘ POLSKI I WTEDY POZNASZ HISTORIĘ POLSKI,BO NA DZIEŃ DZISIEJSZY TO GŁOS PODNOSZĄ POTOMKOWIE TYCH CO ZABIJALI I MORDOWALI POD DYKTANDO  CZERWONEJ GWIAZDY ORAZ SIERPA I MŁOTA,SKOŃCZYŁ SIĘ WASZ CZAS,PRAWDA POWRACA ,
odpowiedz   •   oceń :  
~historyk, 14:14 03-03-2019,   50%
Nie spinaj się. Historia Polski to nie 20 lat, a ponad 1000 lat. A kto Ci powiedział, że prawda powraca? Chcesz znać prawdę to zapraszam na wioski, gdzie grasowali Ci wyklęci póki żyją ludzie, którzy pamiętają tamte czasy.
odpowiedz   •   oceń :  
~tępiciel lemingów, 20:29 03-03-2019,   57%
@~historyk Za wszystko co się działo w Polsce odpowiadały w 100% ówczesne władze.
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 21:42 03-03-2019,   20%
@~tępiciel lemingów Masz gó..wno nie wiedzę. Skąd znasz historię Polski?
odpowiedz   •   oceń :  
~kl, 16:22 04-03-2019,   25%
@~tępiciel lemingów Już ci durniu odpowiedziałem na to  na łamach m.o.
odpowiedz   •   oceń :  
~tępiciel lemingów, 06:12 05-03-2019,   100%
@~kl kl, za to co się działo w Polsce w tamtych latach, w 100% odpowiadają lokaje najpierw z Berlina, a potem z Moskwy.

Cześć i wieczna Chwała Bohaterom,
a wieczna pogarda brunatnym i czerwonym frajerom!
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 11:51 03-03-2019,   64%
Gratulacje dla pana dyrektora!
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 12:06 03-03-2019,   42%
A to on budował muzeum za swoje? Czy Polacy?
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 12:14 03-03-2019,   66%
Dobra robota!
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 12:22 03-03-2019,   37%
Dyrektor to tylko kasę bierze od lat.
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 12:29 03-03-2019,   65%
A ty pracujesz za darmo, tak?
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 12:30 03-03-2019,   34%
Dyrektor, w przeciwieństwie do pisowskiego kółka wzajemnej adoracji, przynajmniej robi coś dobrego.
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 12:43 03-03-2019,   42%
Prześledź biografię pana dyrektora i osiągnięcia. Na dyrektora takiego muzeum to szuka się historyka specjalizującego się w tym okresie historii. Autorytetu międzynarodowego, którego opinie są nie do podważenia, który ma historię w jednym paluszku, ale można również z nadania i mamy to co mamy.

W zasadzie na sukces każdego dyrektora pracują jego pracownicy, a tych nie docenia się za ich pracę.
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 12:48 03-03-2019,   75%
Dyrektor jako jedyny podczas imprezy 1 marca podziękował właśnie pracownikom. Bardzo ładnie.
odpowiedz   •   oceń :  
~WKURZONY, 13:34 03-03-2019,   40%
LOMY Z LOMZY JAK TO WSZYSTKO WIDZA ,TO MAJA OCZY CZERWONE Z ZAZDROSCI!!!!!!!!,HA,HA,HA,HA,HA
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 13:43 03-03-2019,   59%
Pani Natalia Kulik dea dni temu wrzuciła bardzo kontrowersyjny post dotyczący zolnierzy wyklętych na stronie Ostroleka dla wszystkich.Okazalo się ,ze ów post nie spodobał się nawet towarzystwu wzajemnej adoracji,czyli osobom ,które regularnie wazelinią wszystko co się da,a nawet tego co się nie da ku chwale obecnej władzy .Co zrobiła Pani Natalia?Rychło wykasowała kontrowersyjny post!Teraz nie wiadomo-czy zmądrzała ,czy zmienila poglądy ? Natalka radzę najpierw pomyśleć ,potem mówić. Pozdrawiam
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 13:58 03-03-2019,   38%
Tępy to ty wklejasz te kłamliwe teksy? Człowieku opanuj się jest niedziela. Byłeś w kościele, a po kościele kłamstwa, opluwanie i mowa nienawiści.
odpowiedz   •   oceń :  
~żenada, 14:33 03-03-2019,   31%
Doprawdy słabe te wklejanie głupich tekstów.
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 15:29 03-03-2019,   74%
Nie są to kłamliwe teksty o poscie Kulikowej ,gdyż sam widziałem ten post!Na co liczyła Natalia?Na wielkie poparcie swojego beznadziejnego i pozbawionego jakiejkolwiek ludzkiej wrazliwosci i empatii postu?Kobieto myślenie nie boli -jeśli już masz jakąś swoją własną (często uodsobioną) opinie na bardzo wrażliwy temat ,to zachowaj go dla siebie,lub głos w swoich  zakamarkach towarzystwa wzajemnej adoracji ,a nie na portalu,który podobno z założenia miał służyć wszystkim.Niech twoje subiektywne spostrzeżenia nie będą sugestią do rozważań na dany temat w zasugerowany przez Ciebie sposób-a właśnie chyba o to ci chodziło?!wstyd
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 15:46 03-03-2019,   38%
Skąd biorą się Ci znawcy historii, którzy po polsku bez błędów nie potrafią zdania napisać.
odpowiedz   •   oceń :  
~wstyd, 17:28 03-03-2019,   24%
Dwa posty i te samy błędy czyli oszczerstwa rzuca jedna osoba. Tylko w jakim celu? Jak jesteś pewny tego co sugerujesz to wypadałoby się pod tym podpisać.  
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 21:31 03-03-2019,   79%
@~wstyd Też byłam oburzona wypisem pani Natalii. A głosowałam na Łukasza Kulika.
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 21:44 03-03-2019,   13%
Kochana wiesz co to jest "emancypacja" kobiet? Pewnie nie.
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 22:01 03-03-2019,   88%
Wiem, co to emancypacja. Wiem też, co to nietakt.
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 22:02 03-03-2019,   80%
Chodziło bardziej o to, że nie jestem z opcji popierającej PiS.
odpowiedz   •   oceń :  
~Mieszksniec, 11:06 04-03-2019,   56%
A cóż takiego obraźliwego napisała p.Kulik ze nie można jednoznacznie tych ludzi oceniać zostawić to historykom wystarczy jechać na pobliskie wsie posłuchać ludzi którzy pamiętają tamte czasy i tez różnie tych ludzi oceniają to był okres tuz po wojnie która ludzie różnie przeżyli historia to oveni
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 16:17 04-03-2019,   80%
@~Mieszksniec To nie o ten post chodzi. Tamten jest już skasowany. I naprawdę był poniżej pewnego poziomu. A panią Natalię zachęcam do zapoznania się z czymś zanim się wypowie.
odpowiedz   •   oceń :  
~Ten ze wsi, 20:20 03-03-2019,   0%
Oj hitoryku, to ty jeszcze długo musisz studiować, żebyś prawdę znalazł. Widać jeszcze za krótko żyjesz
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 21:44 03-03-2019,   34%
@~Ten ze wsi Ty za długo, ale diabeł na Ciebie czeka
odpowiedz   •   oceń :  
~Sk/mUTEK, 10:40 04-03-2019,   100%
Polecam film "Wyklęty" dla tych co nie lubią książek historycznych a chcą zrozumieć coś.
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 04:56 05-03-2019,   50%
@~Sk/mUTEK I ja polecam
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 14:50 04-03-2019,   34%
Nie za długo muzeum zapełni się dokumentami o czynach rumianego w walce o transportery opancerzone dla
uchodźców z ratusza goniących dojną Energę .
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 04:54 05-03-2019,   100%
Dokumenty kaszany i oświadczenie majątkowe klekota
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 04:55 05-03-2019,   100%
I kłamstwa kulika
odpowiedz   •   oceń :  
~ade, 21:44 04-03-2019,   0%
Bandziorom co zabijali,kradli w imię Rzeczypospolitej tylko nie.Spytajcie ludzi na KURPIACH.Babcia opowiadała jak ich za
za młodu nago,gwałcili i wyprowadzali z domu.
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 04:52 05-03-2019,   100%
@~ade Piszesz o komunistycznych bolszewikach
odpowiedz   •   oceń :  
~dae, 21:47 04-03-2019,   20%
Wstyd mi za to że takie muzeum powstało w Ostrołęce.
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 04:51 05-03-2019,   100%
@~dae Za twój wpis powinno ci być wstyd
odpowiedz   •   oceń :  
~Gość, 04:49 05-03-2019,   100%
Mój Radziecki Dziadek zabijał i torturował polskich bandytów  i niemam nic do tego
odpowiedz   •   oceń :  
Serwis eOstroleka.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Kalnedarz imprez
czerwiec 2019
PnWtŚrCzPtSoNd
 27  28  29  30  31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
 10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30