2020-10-30T12:10:00+01:00 eOstroleka.pl
Region,

Stanowisko Mazowieckiej NSZZ Rolników Indywidualnych w sprawie profanacji obiektów sakralnych Kościoła katolickiego

Protest rolników, fot. eOstroleka.pl

Mazowiecka NSZZ Rolników Indywidualnych zajęła stanowisko w sprawie profanacji obiektów sakralnych Kościoła katolickiego. - Wzywamy swoich członków, sympatyków i rolników do nieuczestniczenia w zgromadzeniach odbywających się na terenie Polski w których uczestniczą środowiska proaborcyjne oraz skrajnie lewicowe. - pisze Przewodnicy MRW NSZZ RI "Solidarność" Marek Boruc.

Sytuacja w jakiej się znaleźliśmy po wprowadzeniu pod obrady Sejmu, projektu ustawy „piątka dla zwierząt" uzmysłowiła rolnikom, konieczność ponownego zjednoczenia się. Protesty rolnicze, które wybuchły w całej Polsce pokazują iż Polski rolnik potrafi walczyć o swoje gospodarstwo i rodzinę.

Niezależny Samorządny Związek Zawodowy Rolników Indywidualnych „SOLIDARNOŚĆ” wyrósł na gruncie sprzeciwu wobec marksistowskiego urządzania społeczeństwa i świata. BÓG, HONOR, OJCZYZNA nierozerwalnie spajają środowisko rolnicze. Społeczna nauka Kościoła katolickiego,
która wyrosła z nauki Chrystusa aktualna jest i dzisiaj.

Podstawowe prawo człowieka, prawo do życia zagwarantowane jest w Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej, podpisanej przez Prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego. Narastająca wrogość środowisk lewicowych wobec „wolności sumienia i religii” gwarantowanej w art. 53 Konstytucji RP, a także akty wandalizmu na obiekty sakralne Kościoła katolickiego i księży jakie miały miejsce w dniu 25 października 2020 r., zmuszają Nas do wyrażenia sprzeciwu wobec takich działań.

Godne ubolewania jest również iż profesorowie oraz parlamentarzyści opozycyjni wobec większości parlamentarnej są inicjatorami tychże zajść.

Rada Wojewódzka Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego Rolników Indywidualnych

„SOLIDARNOŚĆ” odcina się od działań AgroUni . Wzywamy swoich członków, sympatyków i rolników do nieuczestniczenia w zgromadzeniach odbywających się na terenie Polski w których uczestniczą środowiska proaborcyjne oraz skrajnie lewicowe. Wzywamy również inne organizacje rolnicze, przede wszystkim Fundację AgroUnia i Pana Michała Kołodziejczaka do zaprzestania organizowania wszelkich protestów rolników w dniach i miejscach,
gdzie skrajna lewica wyprowadza ludzi na ulicę. Środowisko rolnicze nie może sobie pozwolić na sytuację w której społeczeństwo zacznie utożsamiać protesty rolników z barbarzyństwem wobec Kościołów. Przypominamy również, iż skrajna lewica zasiadająca w Polskim Parlamencie, poparła
w 100% projekt ustawy tzw. „piątka dla zwierząt”, przeciwko któremu, jeszcze niedawno, ramię w ramie, protestowaliśmy.

Przewodnicy MRW NSZZ RI "Solidarność"
Marek Boruc

~Igor, 12:45 30-10-2020,   43%
Brawo!!!!! Należy przeciwstawiać się złu
~PiSuardessa, 15:14 30-10-2020,   56%
Bób, humus, włoszczyzna
~1234567890, 19:54 30-10-2020,   60%
Wiadomo Solidarność, przyszli posłowie PiS.
~Wrrrr, 20:11 30-10-2020,   75%
Tylko spróbujcie skamleć, że nikt nie popiera waszego protestu. Na przyszłość wyp....ć z miasta z traktorami.
~Jan, 13:20 31-10-2020,   -
@~Wrrrr Jedno co marsze macicowe potrafia to bluzgać.
odpowiedz   •   oceń :
Serwis eOstroleka.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.