Tradycyjny wypiek chleba na zakwasie – szkolenie

Liczba miejsc jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Aby wziąć udział w szkoleniu należy wypełnić i przesłać elektroniczny formularz zgłoszeniowy.
Formularz zgłoszeniowy – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvZzNDlYcloDtrXIKCRp25Z-CHZMrUvIvGx6TFXGe10r11QQ/viewform
Szkolenia są rezultatem współpracy Województwa Mazowieckiego, LGD „Zaścianek Mazowsza”, Gminy Troszyn i Centrum Kultury w Troszynie przy współorganizacji szkoleń w ramach Mazowieckich Dobrych Praktyk i Tradycji Kulinarnych – Tradycyjny wypiek chleba. Są to działania prowadzone przez Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego od 2019 roku w formie akcji szkoleniowo-edukacyjnej i upowszechnieniowej, przybliżające społeczności Mazowsza wiedzę z zakresu produktu lokalnego i tradycyjnego, zagrodowej produkcji wyrobów w oparciu o surowce uzyskiwane we własnych gospodarstwach, dobrych praktyk mleczarskich, zielarskich, piekarniczych, przetwórstwa owoców i warzyw, łańcuchów dystrybucji żywności, w tym żywności regionalnej i tradycyjnej. Odbiorcami działań są mieszkańcy obszarów wiejskich, w tym rolnicy ekologiczni, rolnicy prowadzący działalność agroturystyczną, koła gospodyń wiejskich, kluby, stowarzyszenia, uczniowie szkół, pracownicy administracji publicznej, doradztwa rolniczego i inni zainteresowani tematem.
Szkolenie odbędzie się 28 maja 2024 roku w Centrum Kultury w Troszynie, (adres: ul. Szkolna 6, 07-405 Troszyn) od godz. 10:00 do godz. 15:00. Szkolenie jest bezpłatne dla uczestników. Organizatorzy zapewniają, trenera, salę i wyżywienie.
Wasze opinie
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Kalendarz imprez
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
28 | 29 | 30 | 31 | ![]() |
![]() |
![]() |
4 | 5 | ![]() |
7 | ![]() |
9 | ![]() |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ![]() |
![]() |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | ![]() |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ![]() |