Zobacz jak powstaje nowy zakład produkcyjny JBB w Dylewie [ZDJĘCIA]
fot. UG w KadzidleWe wrześniu ruszyła budowa Zakładu Rozbioru Mięsa JBB2. Zakończenie budowy planowane jest na drugi kwartał 2016 roku.
- Będzie to zakład rozbioru mięsa wieprzowego, przygotowanego do sprzedaży hurtowej – wyjaśnia Ewa Mielnicka, rzecznik prasowy JBB – Tak jak w przypadku pierwszego zakładu JBB, również tu stawiamy przede wszystkim na najnowocześniejsze technologie, które są znakiem rozpoznawczym oraz jednym z powodów sukcesu marki. Firma poprzez nowe technologie zwiększa swój potencjał, wciąż się rozwija. Inwestuje nie tylko w park maszynowy, ale i w pracowników, szkoląc ich i dbając o bezpieczeństwo ich pracy. Światowe technologie, na które stawia marka JBB, gwarantują wypuszczenie na rynek produktów najlepszej jakości, przygotowanych w miejscu, w którym panuje najwyższy reżim sanitarny – dodaje Mielnicka.
Zachowanie doskonałych standardów produkcji umożliwia akredytowane laboratorium zakładowe, zaś o podejściu proekologicznym marki świadczy obecność własnej oczyszczalni ścieków i stacji uzdatniania wody. Wybór miejsca na nową inwestycję nie był oczywiście przypadkowy. Bliskość i doskonała komunikacja między zakładami w gminie Kadzidło i Łysych umożliwią bezproblemowy przejazd samochodów-chłodni, czyniąc współpracę bardziej wydajną. Dotychczasowy dorobek marki to ponad 250 różnych produktów, które dostępne są na półkach krajowych i zagranicznych.
Prace na terenie budowy nowego zakładu JBB idą pełną parą. Obecnie wykonywane są niezbędne roboty ziemne. Do końca sezonu budowlanego jeszcze długo a utrzymujące się warunki pogodowe pozwalają na prowadzenie prac pełną parą. Zobacz, jak obecnie wygląda teren budowy.
Zobacz również
Kalendarz imprez
| Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 |
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |


1
2
17