eOstroleka.pl
Ostrołęka,

Bierzemy na ruszt ostrołęcką gastronomię. W tym tygodniu oceniamy Döner Kebab

REKLAMA
fot. sxc.hufot. sxc.hu
REKLAMA
zdjecie 2751

Nasi użytkownicy wciąż dopytują się o cyklu artykułów opisujących ostrołęckie lokale, restauracje, puby itd.
W związku z ogromnym zainteresowaniem postanowiliśmy wznowić komentowanie ostrołęckiej gastronomi. Przypominamy, że są to subiektywne oceny, dlatego zachęcamy Was do gorącej dyskusji.  Oceniliśmy już kawiarnię Off Cafe, restaurację Avalon, Kebab Gyros.
W tym tygodniu na ruszt bierzemy Döner Kebab.

W naszym mieście w kebabach możemy wybierać ile tylko chcemy. Konkurencja na ostrołęckim rynku jest duża. Każdy kebab ma coś charakterystycznego, odróżniającego go od serwowanych kebabów w innych lokalach.

Döner Kebaby mamy dwa, jeden przy dworcu PKS drugi przy ul. Gorbatowa. Skusimy się o skomentowanie Döner Kebab przy ul. Gorbatowa.

Opinie co do tego lokalu są podzielone i często skraje. Dla jednych jest to ulubiony kebab, dla innych nie.

Lokal. Ciężko go oceniać pod wariantem estetyki, bo jej tam zupełnie nie ma. Kilka stolików, (często pełnych okruchów i resztek jedzenia), nic więcej. Z przyjemnością tam niestety nie zjemy. Ku naszej radości, zawsze możemy wziąć jedzenie na wynos.

Ogromny minus to brak odpowiedniej wentylacji lokalu. Wchodząc do środka uderza nas zapach. Tak intensywny, że po chwili ubrania przesiąkają nim doszczętnie. Poza tym w lato jest tam za gorąco,a zimą za zimno. Widok upoconych pracowników jest tam stałym elementem, ale to już sprawa właściciela, który mógłby zainwestować w klimatyzację.

Widząc, "topniejących" pracowników ciężko wymagać od nich uśmiechu przy obsłudze klienta. Przyjmują zamówienie bez zbędnych uprzejmości.

Oferta menu od lat się nie zmienia. Ceny są jednymi z niższych w mieście- co jest na plus. Niestety w menu istnieje tylko kebab. Nie ma dużego, małego - a może warto byłoby to zmienić? (Tu taka mała sugestia do właściciela.)

Dużym plusem jest świeżość produktów. Nigdy nie udało nam się trafić na nieświeże mięso czy też  surówki.

Co do mięsa, jest to jeden z elementów, który wyróżnia kebab Döner od innych w mieście. Mielonka pokrojona w cieniutkie paski, jest dla jednych przysmakiem dla innych odstraszaczem. To już kwestia smaku.
  
Chcielibyśmy poznać Państwa zdanie na temat ostrołęckiej gastronomi.  W każdym tygodniu będziemy przyznawać minusy bądź plusy danej restauracji czy też kawiarni. Podkreślamy, że nie są to teksty sponsorowane czy też kryptoreklamy. Sprawdzamy czy przypadkowo wybrane dania są smaczne, jedzenie świeże a obsługa nie tylko miła ale także przeszkolona.

A jakie jest Państwa zdanie na temat Kebab Döner ? Zapraszamy do komentowania.
Już za tydzień ocenimy kolejny lokal!

(OBRAŹLIWE I NIECENZURALNE WPISY BĘDĄ USUWANE)

REKLAMA
Kalendarz imprez
maj 2025
PnWtŚrCzPtSoNd
 28  29  30 dk1 dk2 dk3 dk4
dk5 dk6 dk7 dk8 dk9 dk10 dk11
dk12 dk13 dk14 dk15 dk16 dk17 dk18
dk19 dk20 dk21 dk22 dk23 dk24 dk25
dk26 dk27 dk28 dk29 dk30 dk31  1
×