- Nasze wyroby powstają wyłącznie z mięsa i naturalnych przypraw, nie zawierają konserwantów i jakichkolwiek innych dodatków poprawiających koloryt, trwałość, czy objętość produktu, stąd są polecane nawet najmłodszym konsumentom - zapewniają przedstawiciele Przedsiębiorstwa „U Tereski”. Jak dodają, wyroby marki „U Tereski” są tworzone tradycyjnymi metodami, na podstawie rodzinnych receptur.
- Wyraźny smak i aromat wędlin powstaje podczas powolnego wędzenia świeżym drzewem olchowym. Co nas wyróżnia od innych? Serce, które wkładamy do naszej pracy, gdyż w znacznej części wykonywana jest ręcznie – przekonują .
Potwierdzeniem wysokiej jakości produktów z Aleksandrowa (woj. mazowieckie) są wyniki niedawnego audytu programu „Doceń polskie”. Wyroby firmy „U Tereski” po raz kolejny zostały nagrodzone - Loża Ekspertów uhonorowała Salceson oraz Kiełbasę grubą szynkową tego producenta. Istotne jest, że Salceson został wyróżniony przez grono specjalistów po raz drugi. Warto przypomnieć, że podczas jednego z poprzednich audytów uznanie ekspertów zyskała także Kiełbasa pieprzowa.
Poza nagrodzonymi specjałami, asortyment „U Tereski”: obejmuje tradycyjne kiełbasy, kaszanki, boczki, balerony i wybór pasztetów. Uznanie najmłodszych zdobyły Kabanosy Stacha, które nie raz pełnią rolę szybkiej i zdrowej przekąski w ciągu dnia. Producent proponuje także szynki i polędwice, jak również wędzone w całości udźce wieprzowe. Miłośnicy mięs znajdą „U Tereski” ponadto schab pieczony w ziołach, czy produkty długo dojrzewające.
Oryginalne wyroby „U Tereski” można kupić tylko w przyzakładowym sklepiku, w malowniczej i otoczonej lasami miejscowości Aleksandrowie (gmina Lelis, obok Obierwi), mieszczącym się ok 15 km od Ostrołęki.