Krupnik Kurpiowski z Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego
fot. lelis.plKrupnik został zgłoszony w grupie Producent Indywidualny, Kategoria spożywcza - Napoje.
- Konkurencja była duża. Nasz Krupnik Kurpiowski to złocisto bursztynowy likier na bazie miodowo-korzennego aromatu. Ma słodki, a zarazem wyrafinowany smak. Na zimno może być doskonałym dodatkiem do gorącej herbaty czy kawy. Można go również podawać w postaci grzańca. Wytwarzany jest na bazie miodu z własnej pasieki, spirytusu, oraz wody. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza wyciągowi z ziół. Likier sprawdza się doskonale przy podrażnieniu gardła czy przeziębieniu, jako środek rozgrzewający i napotny. - mówią zwycięscy Urszula i Andrzej Kaliszewscy.
fot. lelis.plZobacz również
„Śladami Kurpiów”, czyli podsumowanie tygodniowego Święta Wycinanki
Plebiscyt „Najlepsze mazowieckie smakołyki 2012 roku”
Najlepsi młodzi fotografowie z Mazowsza nagrodzeni [ZDJĘCIA]
Nagrody marszałka rozdane: Wśród nagrodzonych dwie osoby z powiatu ostrołęckiego
„Kiełbasa ze strychu” z laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego [ZDJĘCIA]
Kurpiowski trunek na miodzie nagrodzony: Koi nerwy, poprawia apetyt i leczy
Kalendarz imprez
| Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |



1
2
22