zdjecie 2486
2018-04-24T11:39:03+02:00 eOstroleka.pl

Jest konkurs na stanowisko dyrektora ostrołęckiego szpitala

Zdjęcie głównefot. eOstroleka.pl

Wykształcenie wyższe, odpowiedni staż pracy, doświadczenie i wiedza oraz pomysł na funkcjonowanie placówki – takie warunki spełnić musi kandydat aplikujący w konkursie na stanowisko dyrektora Mazowieckiego Szpitala Specjalistycznego im dra Józefa Psarskiego w Ostrołęce.

17 kwietnia zarząd województwa mazowieckiego ogłosił konkurs na stanowisko dyrektora szpitala w Ostrołęce. Jest to związane z rezygnacją z tej funkcji złożoną przed kilkoma tygodniami przed dotychczasowego dyrektora Wojciecha Miazgę, który szpitalem kierował od ponad 20 lat.

Kandydat aplikujący w konkursie na stanowisko dyrektora musi wykazać się wykształceniem wyższym, co najmniej 5 letnim stażem pracy na stanowisku kierowniczym lub ukończonymi studiami podyplomowymi w kierunku zarządzania i co najmniej trzyletni staż pracy. Od kandydata wymagana jest także wiedza i doświadczenie dające rękojmię prawidłowego wykonywania obowiązków kierownika ocenione na podstawie przedstawionej koncepcji funkcjonowania i kierowania szpitalem. Kandydat liczyć się także musi z ewentualnymi pytaniami od członków komisji konkursowej. Osoba aplikująca o stanowisko nie może być skazana prawomocnym wyrokiem za przestępstwa popełnione umyślnie.

Oferty w konkursie składać można do 30 kwietnia do godziny 16:00 w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego. Wyniki postępowania konkursowego ogłoszone zostaną do końca maja 2018 roku.

Szczegółowe informacje na temat konkursu znaleźć można w zakładce „praca” na stronie internetowej ostrołęckiego szpitala.

Komentarze po 7 dniach są czyszczone.