Kucharze z Korona Hotel w finale konkursu kulinarnego [ZDJĘCIA]

Kucharze przez 1,5 godziny, musieli przygotować cztery dania oparte na kuchni teksańsko-meksykańskiej: sałatkę, przystawkę ciepłą, danie główne oraz deser.
Jury pod przewodnictwem Marka Widomskiego, oceniało nie tylko smak potrawy, lecz również wygląd, sposób podania oraz to, jak danie wpisuje się w formułę dań serwowanych w pubach i barach.
Kucharze musieli wykazać się nie lada talentem, aby przygotować przysmaki kuchni świata, które spełnią wszystkie kryteria poddawane ocenie. Poczynania zawodników bacznie obserwowała zgromadzona publiczność.
Paulina Godziebiewska i Arkadiusz Graczyk zaserwowali: muszle taco z czerwoną fasolą, mus z łososia z pikantnymi sałatami z owocową nutą, kurczaka z pastą achiote w trio z salsą z mango i avokado z dodatkiem chrupkiej tortilli oraz gorącą czekoladę po meksykańsku z tortillą na słodko.
Dzięki wymienionym daniom ekipa Korona Hotel otrzymała nominację do finału Kulinarnej Uczty Gastro-Hotel, który odbędzie się w maju w Zakopanem.





Zobacz również
Kalendarz imprez
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
9 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
16 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21 | ![]() |
23 | 24 | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |