Kucharze z Korona Hotel w finale konkursu kulinarnego [ZDJĘCIA]
 fot. Korona Hotel
fot. Korona HotelKucharze przez 1,5 godziny, musieli przygotować cztery dania oparte na kuchni teksańsko-meksykańskiej: sałatkę, przystawkę ciepłą, danie główne oraz deser.
Jury pod przewodnictwem Marka Widomskiego, oceniało nie tylko smak potrawy, lecz również wygląd, sposób podania oraz to, jak danie wpisuje się w formułę dań serwowanych w pubach i barach.
Kucharze musieli wykazać się nie lada talentem, aby przygotować przysmaki kuchni świata, które spełnią wszystkie kryteria poddawane ocenie. Poczynania zawodników bacznie obserwowała zgromadzona publiczność.
Paulina Godziebiewska i Arkadiusz Graczyk zaserwowali: muszle taco z czerwoną fasolą, mus z łososia z pikantnymi sałatami z owocową nutą, kurczaka z pastą achiote w trio z salsą z mango i avokado z dodatkiem chrupkiej tortilli oraz gorącą czekoladę po meksykańsku z tortillą na słodko.
Dzięki wymienionym daniom ekipa Korona Hotel otrzymała nominację do finału Kulinarnej Uczty Gastro-Hotel, który odbędzie się w maju w Zakopanem.





Zobacz również
Kalendarz imprez
| Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd | 
| 29 | 30 |  1 |  2 |  3 |  4 |  5 | 
|  6 |  7 |  8 |  9 |  10 |  11 |  12 | 
|  13 |  14 |  15 |  16 |  17 |  18 |  19 | 
|  20 |  21 |  22 |  23 |  24 |  25 |  26 | 
|  27 |  28 |  29 |  30 |  31 | 1 | 2 | 






![Kurt Scheller gotował w ostrołęckim aquaparku [VIDEO, ZDJĘCIA]](./luba//dane/pliki/obrazy/2011/dsc_0156_icon.jpg)


