Kucharze z Korona Hotel w finale konkursu kulinarnego [ZDJĘCIA]

Kucharze przez 1,5 godziny, musieli przygotować cztery dania oparte na kuchni teksańsko-meksykańskiej: sałatkę, przystawkę ciepłą, danie główne oraz deser.
Jury pod przewodnictwem Marka Widomskiego, oceniało nie tylko smak potrawy, lecz również wygląd, sposób podania oraz to, jak danie wpisuje się w formułę dań serwowanych w pubach i barach.
Kucharze musieli wykazać się nie lada talentem, aby przygotować przysmaki kuchni świata, które spełnią wszystkie kryteria poddawane ocenie. Poczynania zawodników bacznie obserwowała zgromadzona publiczność.
Paulina Godziebiewska i Arkadiusz Graczyk zaserwowali: muszle taco z czerwoną fasolą, mus z łososia z pikantnymi sałatami z owocową nutą, kurczaka z pastą achiote w trio z salsą z mango i avokado z dodatkiem chrupkiej tortilli oraz gorącą czekoladę po meksykańsku z tortillą na słodko.
Dzięki wymienionym daniom ekipa Korona Hotel otrzymała nominację do finału Kulinarnej Uczty Gastro-Hotel, który odbędzie się w maju w Zakopanem.





Zobacz również
Kalendarz imprez
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
28 | 29 | 30 | 31 | ![]() |
![]() |
![]() |
4 | 5 | ![]() |
7 | ![]() |
9 | ![]() |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ![]() |
![]() |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | ![]() |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ![]() |